Laboratorní technika - skripta na prodej


Ano, už je tomu tak. Já, co by absolvent Tauferovy SOŠ veterinární. Já, která měla z předmětu Laboratorní technika trojky na vysvědčení a maturovala z "labin" za dvě.
Původně ďábelský plán. Ale když už jsem se pustila do takového projektu... Úplně první myšlenka byla vydat trochu jinou knihu (kterou doteď nemám sepsanou) a toto dílko se do mé hlavičky makovičky přifařilo až posléze.

Samostudium

No anatomia je těžká a co jako? Učený z nebe nespadl. A tak jsme si na kolej chtěli  z pitevny zabavit na dobu studijní jednu lebku. A chtěli jsme si ji vypůjčit tak, aby o tom pan doktor nevěděl. A co? On by nám ji stejně nechtěl půjčit, i když by to bylo pro studijní účely. Tož, jak to udělat?

Dracula a ztracený vozíček

V minulém díle Hodné tety jste se mohli naučit, jak co nejlépe rozpatlat špagety po kuchyni, dnes se dovíte, jak nejlépe je naládovat do dítěte. Kubík jakožto správný smraďoch dělá vše proto, aby nemusel papat. Tu ukazuje na šmouhu na okně, tu zase hledá pastelky, že ide kreslit, tu zase pomuchlá Timoška, tu skáče mamince po posteli (na maminčinym, jak jinak, že?), teď zasejc tvrdí, že nepude spinkat...

Česká mrška

Jako každý den vstáváme do práce na sedmou. Na polích je ještě dost práce a čím dříve jahody sebereme, tím méně se budou kazit a o to více se může zvednout cena (a taky výplaty). Ráno se nikdy nikomu nechce, ale nikdo to nedává najevo. Všichni mlčky přidřepnou ke své lajně a tiše za šustění listů pracují. Dnes mám náladu pod psa. Ten zmetek Ukko už zachází příliž daleko. Je mi z něj zle.

Z mé tiché zlosti mě vytrhla Kittanya. "What´s happend?" Nereagoval jsem, proto mě chytla za ruku. "Jasper?"

Romská národnost

Chtěla bych se (pokud možno) nestranně zamyslet nad pojmem "romská národnost". Zaujala mě totiž (kupodivu) jedna skupina na Ksichtčumu, kde se veřejně upisují Moraváci k tomu, že při příštím sčítání lidu sa podepíší jako Moraváci (asi to lajknu...). Je to prý povoleno a oni sú pyšní na to, že nejsú Češi, ale zrovna Moraváci. Upřímně řečeno, také se cítím býti více Moravačka než Češka. Ti všímavější si už možná všimli, že se k české národnosti zrovna moc dvakrát nehodím.

Výlet do Berlína zadarmo

Ahoj, v souvislosti se spoluprácí s TNS-AISA mohu zajistit dvoudenní výlet do Berlína s šeským průvodcem. Zajištěn bude ten průvodce, doprava z Prahy do Berlína a zpět, ubytování v čtyřhvězdičkovém hotelu, strava a pro nepražáky taky parkování v Praze.
Kdo by měl zájem, napište mi mail (Kittanya@email.cz), zařídím. Jedná se o opravdu seriózní firmu.

Podmínkou však je řidičský průkaz, věk 17-80 let a určitý typ auta. Více informací toť:

Neodstranitelný vodoznak

Také už jste narazili na problém s vodoznakem v Microsoft Office Word 2007, který nešel odstranit standartním způsobem? Otevřte si článek a najdete zaručený způsob, jak to jde. Návod je velmi snadno pochopitelný.

Podvodníci a slušňáci

Internetem se potloukají lidé, většinou studenti, kteří shánějí práci z domova. Na každého člověka, co hledá takovou práci, čekají tři podvodníci a jeden seriózní slušňák. (Údaje v rovnici nemám statisticky ani jinak věděcky podložené.) Proto jsem se rozhodla zveřejnit zde odkaz pro ty, kteří by eventuelně mohli naletět a pro ty, kteří naletět nechtějí. Zde je seznam podvodníků a poctivců na základě mé osobní zkušenosti.

Hlod týdne s názvem Aúúúúú

S jedním nejmenovaným kolegou jsme si trošku hráli s hady. Kompletně jim asanoval jejich příbytky a já je měla hlídat a případně mu jednorúčo pomáhat. Jendorúčo proto, že jsem v druhé rúčo měla krásnú Coelognathus helena. Měl tam ještě nějaké tmavky, ale ty ňa nijak nelákaly. Opojena krásou hada jsem nevěděla kam šlapu a stúpla jsem rovnú na ocas jiného hada a ten ňa kúsl. Nevím, jak se tam dostal, nevím kdo to byl, nevím jak jsem se tam octla já. Prostě okno.