Kocour

Na vašem blogu http://kittanya.blog.cz Vám návštěvník,
který se podepsal jako nina, zanechal tento vzkaz:


"před časem se nám odstěhovala sousedka a nechala svého asi 14
měs.starého kocoura na pospas.kocoura sem si vzala
domů,kam si lehne tam spí,žere jak má, ale nehraje si a
nevihledává kontakty(nemazlí se)"


Kittanya Nině:
Kočka není pes. Kočku si nikdy neochočíte, bude mít vždycky svoji hlavu, ale můžete ji navyknout nějakým reflexům - většinou je slyšet rachot v kuchyni, bude tam i jídlo (půjde a podívá a většinou si sám nabídne).. Když se ozve vysavač, bude šmějdit po celém baráku (to je buď naštve a začnou jej "vyhazovat" z jejich revíru nebo se jej leknou a odejdou pryč) aj. Pokud na něm nejsou jiné příznaky kromě toho, že nevyhledává kontakt, tak si myslím, že je to pouze v jeho povaze. Spíš si myslím, že to bude novým prostředím, nevím, jak to trvá už dlouho, před časem je relativní pojem (asi měsíc?). Zkuste si ho jen vzít na klín a hladit ho, pokud nebude chtít sám, dá to jasně na jevo, to si pište. Spíš bych počkala až příjde sám.
Jestli normálně žere, pije, močí, kálí je to v pořádku a jestli nemá problém třeba se srstí, očima apod, prostě viditelné problémy kromě toho chování, tak je to po druhé v pořádku a počkala bych, až prostě příjde sám. A tak jak to platí u lidí, tak to platí pro zvířata: co jedinec, to jiná povaha, jiný charakter. Třeba je to kocour samotář...
Pokud si nejste jistá jeho zdravím, vemte ho k veterináři na prohlídku, ten může zjistit třeba i to, čeho jste si sama nevšimla a co já vidět nemůžu.
Děkuji za komentář. A pokud na to příjdete co mu je, můžete mi dát prosím vědět?

Žádné komentáře:

Okomentovat