Temní rytíři

Znáte ten legendární film Temný rytíř? Přesně tak to dopadlo v Autorském klubu na blog.cz. Akorát mě mrzí, že jsme neodešli po mém -  po anglicku, nerušeně, tiše. Kriza chtěla udělat aspoň precizní rozruch, když už z klubu konečně vypadneme. A to se jí tedy náramně povedlo. Myslím, že určitým lidem se nehorázně ulevilo... Jiní jsou z toho bez sebe, protože o ničem neví. A těch je mi líto. Je mi líto, že to nemůžu říct na plnou hubu. Je mi líto, že se musí zbytečně ptát "Proč?".


Jelikož jsem byla zatvrzelý patriot Autorského klubu, vždycky jsem si udělala čas na práci v něm, i když jsem měla nad hlavou spoustu povinností z reálného života. Vždycky jsme se prala v diskuzích za jeho dobrý cíl, když na něj někdo chtěl hodit špínu. Bylo to jako droga. Prostě jsem musela. Nemohla jsem je nechat jen tak. Také jsem měla, a stále ještě mám, spoustu a spoustu plánů, jak blogerský život v klubu vylepšit. Některé projekty na Autorském klubu vznikaly i několik měsíců. Nejdéle jsem pracovala nad Kladivem na blogery. Ale ani Projekt 52 nebyl hotový ze dne na den. A i ze soutěže měli blogeři radost, i když ji trošku Kriza přečesala. Celé Správcovské komando z toho mělo radost, že se nám zase něco poveldo. I Standu jsme překecali k tomu, aby výhercům věnoval blog.cz-tričko.
Všechny články byly promyšlené dopředu. Všechny reakce jsem měla doslova vypočítané. Reakce pobouřené, plamenné, horoucí... Reakce smířené, respektující, poplašené. A kupodivu to skončilo také podle plánu. Jubilejním Očistcem. Od Jubilejního očistce mělo plynule přejít jen k takové orientační kontrole blogerů. Jenže oni se polepšili natolik, že už jsem na nich nic moc nemohla vyšťárat. Prostě se smířili a respektovali pravidla, která nebyla a určitě nejsou zbytečná. Každé, byť sebeabsurdnější, má své místo a svůj důvod. Proto jsme také se Správcovským komandem spustili tolik projektů. Takovou drobnou odměnu. A jako Vánoční dárek měl bý nový design AK a celoroční soutěž blogerů AK, tzv. Souboj Titánů. A další a další projekty, kterými jsme chtěli udržet jejich přízeň a vlít do žil novou špetku elánu.

Pak však přišla výplata za moji naivitu a ochotu udělat něco (a zadarmo) pro druhé. Prostě jsem naletěla vypočítavému a manipulativnímu člověku, který mě klamal až nakonec zklamal. Jsem jen malý bezvýznamný (a ještě hloupý) bloger, a tak jediné, čím jsem se mohla bránit byl velice sprostý email (který svým způsobem účel splnil), ukončení všech kontaktů, přestup ke konkurenci a opuštění své práce, kterou jsem dělala dobrovolně a s radostí. I když jsem byla vždycky ta pošahaná, zakomplexovaná, arogantní a "veledůležitá" Kovářka AKblogerů. Tuto nálepku jsem také dobrovolně na sebe nechala nalepit s cílem pozvednout úroveň klubu, aby byli jeho členové pyšní na to, že jsou v takovéto komunitě doma. Abych přilákala na jejich blogy kvalitní čtenáře a abychom je popostrčili k tomu, aby se rozepsali jak nejlépe umí. Vždyť kdo by byl pyšný na to, že je ve společenstvu, kde je skoro každý? Každý chce být nějakým způsobem výjmečný, každý chce přece ukázat, co umí, ne? A kdo tvrdí opak, kecá až sa mu od huby práší.
Je totiž rozdíl, když si po letech přečtu článek z 27. října se slovy: "Jo, mám to" a nebo článek, který obsahuje mnoho víc vzpomínek, které se dají lehce zapomenout.
Také jsem postřehla na AK komentář směřovaný na mou adresu (a našla jsem daleko nepěknější na mailu), že si jen honím triko svojí veledůležitostí.  Důležitá jsem, a vím přesně kde a u koho. V reálném životě mám své místo, na které jsem patřičně hrdá a Julie věř, že AK to rozhodně není. A ani jsem nechtěla, aby tomu tak bylo. Virtualita se s realitou nemůže měřit a i kdybych byla Jejím Veličenstvem na blog.cz, nikdy to nebude tak "veledůležité", jako v reálu. A jsem dost stará kráva na to, abych si "honila ego" na internetu.

Pravda je, že i až do Vánoc jsme měli se starým Správcovským komandem rozepsané články. Co do Vánoc, až do dubna příštího roku. Takže proč náhle takový zběsilý úprk? Věřte, že kvůli členům (i těm rýpavým) to být nemůže. Ten důvod je daleko větší.  Jinak by  tomu nedošlo.
Jsem si vědoma toho, že naše práce na Klubu byla natolik velká, že dnes pochybuji o dalším lepším vývoji AK v budoucnu. Tací magoři, jací jsme byli my, nejsú vždy k dispozici jako rohlíky v supermarketu. Buď ten nápor nové Komandos nezvládne, nebo to nezvládne samotný Standa. Nebo se na to Standa úplně vybodne. V každém případě držím Tiskařovi, kterého jsme zvolili naprosto správně, a jeho bandě pěsti, ať to vydrží co nejdéle.
Autorský klub přece jen neztratil své správce. Teď je kontroverzní Tiskař tím hrdinou, který zvedá klub na vlasntích bedrech. Teď je to jeho parta, co zachraňují AK a drží jej nad vodou. Jsou to oni, na které s eteď budou členové obracet se svými články, fotografiemi, stížnostmi, dotazy apod. Takže AK má své tváře, má zázemí a zatím ještě nějakou chvíli pojede. A když bude mít nové Správcovské komando problémy? Tak to staré je vždy v pozoru, aby jim mohlo ulehčit práci.

"Tati, proč Batman utíká?"
"Protože teď ho musíme honit."
Nebo tak nějak to v tom filmu bylo. Jen mi tu chybí nejdůležitější postava. Joker. Co myslíte, kdo je tím Jokerem?

A pokud by někomu bylo snad smutno po arogantní vyšinuté Kittanye a nafoukané povýšené Krize, po dalších členech, kteří šli s námi a po našich projektech, budete vždy vítání na A-tlupa.blogspot.com. Už z koncovky je jasné, že jsme o něco lehči o pravidlo "psát z převážné většiny česky nebo slovensky". Někdo prostě musí být ten zlý a neoblíbený.

Víc toho prozradit nemůžu. Blog.cz je dobrá doména, komunita je také obrovská, jeho redaktor je také jen člověk, tak proč veřejně špinit? Je toto vysvětlení pro Vás dostatečné?

8 komentářů:

  1. Je to smutné, ale i tohle povede k nečemu lepšímu v čele s Vámi, a já s radostí a chutí rád pomůžu :). Tak se do toho můžem pustit, už se těším.

    A tady ti posílám odkaz na docela pěknou písníčku co tě zachrání :) a pobídne, už její název mluví sa vše - Rescue me.
    http://www.youtube.com/watch?v=0DuE2cKfypk&ob=av2e

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, jen zírám, co se v klubu děje... A postupem času mi do sebe začínají zapadat některé věci, předtím jsem jenom s vykulenýma očima zírala a nechápala. Chci říct, že jste odvedly neskutečnou práci, na kterou bych si já nikdy netroufla, proto je škoda, jak to dopadlo... ALEEE

    OdpovědětVymazat
  3. Ale uznávám, že to nemuselo být takovým stylem...

    OdpovědětVymazat
  4. No ... byl z toho docela pěkný chaos. Z toho vašeho tajuplného odchodu s netajuplným prásknutím dveřmi.

    Já bych ti chtěl osobně, za sebe poděkovat za tvoji obětavou (a nevděčnou) práci pro klub (i když s některými tvými názory jsem se ne vždy ztotožňoval).

    Já se podílím na řízení reálného klubu avím, že to není žádná legrace vyjít se směsicích rozličných lidí, různých názorů a povah.

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že až teď si členové AK uvědomují, co ztratili... co tam vládne teď, je bordel...

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jako tak myslím, že AK dlouho nevydrží...

    OdpovědětVymazat
  7. No... Je to škoda, měla jsem vás jako celý komando ráda... A navíc vůbec netuším co se stalo, nebo jak a proč... Chápu, že to asi nechceš nějak veřejně rozpitvávat, ale docela by mi bodlo vysvětlení...

    Petra - http://nativity.blog.cz

    OdpovědětVymazat