Podvodníci a slušňáci

Internetem se potloukají lidé, většinou studenti, kteří shánějí práci z domova. Na každého člověka, co hledá takovou práci, čekají tři podvodníci a jeden seriózní slušňák. (Údaje v rovnici nemám statisticky ani jinak věděcky podložené.) Proto jsem se rozhodla zveřejnit zde odkaz pro ty, kteří by eventuelně mohli naletět a pro ty, kteří naletět nechtějí. Zde je seznam podvodníků a poctivců na základě mé osobní zkušenosti.


Seznam podvodníků


Europework - zaměřila jsem se na tzv. brigády z domu. Podstatou brigád na tomto webu je zaslání peněžní částky, která je uvedena v tabulce na základě počtu kusů, které si dovolíte vyrobit, přepsat, zkompletovat. Např. když jim pošlete 1000Kč, zašlou vám 100ks CD a prázdných obalů, které máte údajně zkompletovat. Dříve než někomu pošlu peníze, chci se zeptat, jak bude naše spolupráce ošetřena (smlouva, vyplácení mzdy, uhráda škody, technické informace, ...) Případné dotazy vám prý budou zodpovězeny buď prostřednictvím emailu nebo ICQ. Email vám nikdo nepošle, neboť zveřejněný mail neexistuje. Na ICQ vám také nikdo neodpoví. Tuto spolupráci nedoporučuju. Poslali byste jim totiž peníze a s největší pravděpodobností byste naletěli.




Seznam seriózních

TNS-AISA - tato společnost nabízí spolupráci ve vyplňování internetových dotazníků. Dotazníky mají různé tématické zameření, ale nikdy po vás nechtějí intimní informace. Většinou vyplňujete za celou domácnost, i když jste přihlášení pouze vy. Podle informací, které pravidelně zadáváte do Aktualizací dat coby neplaceného dotazníku, vám zasílají dotazníky na které se "hodíte". Pracuji s touto firmou dlouhodobě a musím říct, že je to seriózní firma, která opravdu platí tak, jak jsme si ujednali. Není to sice pravidelný příjem ani nijak závratný, ale je jistý. Peníze za vyplněný dotazník vám příjdou na účet v jakékoli výši v určitém splátkovém období.
V současné době firma nepřibírá nové spolupracovníky, ale pokud bydlíte na Slovensku a nebydlíte v Moravskoslezském nebo Ústeckém kraji, a chtěli byste s touto firmou spolupracovat, vyplňovat dotazníky a dostávat za ně finanční odměny, mohu vás doporučit. V tomto případě se mi ozvěte na email (Kittanya@email.cz). Pokud jste mladší 18 let, budete potřebovat do smlouvy podpis zákonného zástupce.

Testuju


Mediaresarch, a. s. - zatím kladné



Seznam podvodníků, se kterým si dali hodně práce. Je průběžně doplňován. 

1 komentář:

  1. Hm, to vypadá lákavě. Velmi lákavě. Pouvažuji o tom, ale zatím nemám BÚ.

    OdpovědětVymazat