Rusové jsou srabi

Každý normální Čech teď žije hokejovým mistrovstvím, které pořádá Slovensko. Abych tak lehce nepřehlédla ony Slováky, také se k nim trochu vyjádřím. Milí braši ze Slovenska, jenom štěstím to není. Slováci hráli letos mizerně, byli rozladění, nesehraní a utíkaly jim šance z puků. Tedy, když se zrovna rozmysleli, že sa přestanú klúzat a začnou nějaké šance řešit. Fandila jsem jak nám, tak jim. Přecejen to rozdělení Československa ještě neumím akceptovat. Bohužel, ogaři od vedle ňa prostě zklamali. A nejsu sama. Hoši, ještě musíte hodně trénovat.


To bylo moje smutné vyjádření ke Slovákům a teď rozeberu to, co mi hýbá žlučí ještě teď. Rusko vs Česko - nedělní derby. Hned na začátku ňa překvapil Ovečkin. A i celú hru hrál jako beránek a dá se říct, že sa jen tak klúzal. Páč ten gól, co trefil Jarda, ten byl hlavně díky němu.  Kdyby sa nelúdal... Ale nic není jen tak, jak se dá od kouče Bykova předpokládat. A taky že jo. Ovečkin měl nařízeno sa zklinit, páč se na něj budou jako na hvězdu a známého bouchače zaměřovat naši hráči.
A protože Rusové, stejně jako Kanaďani neumí hrát vyrovnanou hru, vrznul tam Bykov kolegu Artyčoka (to není z mé hlavy, to jsem sa chlámala jistému komentáři při jedné diskuzi). Bylo to jasné už jen kvůli tomu, že ho na led vyháněl jen kvůli temu, aby tam někoho vyřídil. Od toho nikdo neočekával, že když je na ledě jen na pšouknutí, že za tu dobu někoho rozbije. Bohužel, většině diváků to došlo až ke konci zápasu, kdy mu to vyšlo. Když sa na to podívám zpětně, tak Arťukin si POKAŽDÉ, když byl na ledě, do někoho vrznul.
Neříkám pohladit ramenem, na to sú naši brusliči už dávno zvyklí, ale takhlenc někeho smáznout? No, ňa přijít pod ruku, tak nejen, že ho vykastruju bez pokrytí semenného provazce, ale navíc tupým střepem. Za to plácnutí si s Radulovem a ten zkurvený Bykovův úsměv.

Přeji pobitým klukům, ať sa z teho co nejdříve vylížú a hrajú jako dřív, ne-li líp. A ostatním přeji skvělú souhru, jakú předvedli na minulém mistrovství ve finále a letos po celú dobu. Ze všech mě nejvíce překvapil Ondra Pvelec. Řeknu to na plnú hubu - myslela jsem si, že na Vokouna za boha nemá ani náhodou. A hle ho, ogara, jak nám všem vytřel zrak!!! Ten kluk, ňa mile překvapil a stal sa mým hokejovým oblíbencem. (Kubo, promiň, i Ty jsi můj oblíbenec, ale Pavelec teda jede.). Dalším takovým tichým překvapením je Jarda. Ano, je na výsost známo, že Jarda tam jel akorát podržet tým a dobře nahrávat, ale že tam bude skórovat nečekal snad ani on sám. Jo, Jarda ještě asi fakt nepatří do starého železa. To je obdivuhodné, ve čtyřiceti letech... Tož všechno nejlepší k narozeninám.

Ale co se musí nechat, Hadamczikovo urážlivé gesto na konferenci, stryc z Ruska překousnul s grácií.


PS: A fandím Finům!!! Jen ať si Rusové nabijí hubu s těma hajzlíkama z Kanady.

2 komentáře:

  1. To je úžasný, čtu tady celkem dlouhý komentář o MS v hokeji od ženský :-) a ještě ke všemu to má hlavu a patu. Co to povídám, docela dobrý postřehy! To jsem nečekal :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za kompliment, Lafi. Cením si toho.

    OdpovědětVymazat