Jak sa pomstít zlobivým dětem na táboře...

Nebyli ani tak zlobiví, jako vybíraví. Tu sa jim nezdálo to, tu zase ono. Tady málo zábavy, tady hodně práce, onehdy tvrdý trénink... Pořád nějaké reklamace. Člověk sa snaží, vymýšlá a tvoří a děti jsou velmi upřímné v kritice. Nastal čas si užít trochu té zvrácené dospělácké zábavy. A jak jinak vydírat děcka než přes jídlo? A tak se tedy v neděli vyvěsil jídelníček na příští týden. Ještě ten den byl kolem něj ten správný humbuk.


Pondělí: Kejdák
Úterý: Hnus fialový
Středa: Pepek s klabonosem
Čtvrtek: Dřevěná noha kapitána Hooka na cuchtačku
Pátek: Pšoukaná
Sobota: Zapomenutý prd na dně mořském
Neděla: KPZ

Jaké překvapení jsme ale dětičkám přichystali? Škoda, že jsme ty jejich šťavelné ksichtíky nevyfotili. A začlo to už v pondělí. Totálně rozšmelcovaný a rozvařený květákový mozeček upravený olivově zelenou potravinářskou barvou.
Pokračovali jsme ovocnými tvarohovými knedlíky s ovocným pyré a taktéž obarveným potravinářskou barvúou (tentokrát růžovou) a borůvkami (alespoň jeden den jsme je nechat najíst museli).
Středa byla ovšem opět šťavnatá.  Tedy jak pro koho. Dušený špenát se dvěma volskými oky a jedním opečeným klabonosem. Vylepšený žlutou barvičkou (moc to nechytlo, ale barva zajímavá).
Ve čtvrtek už sa nikdo nebál jít na oběd, protože sa profláklo, že budou špízy se šťouchanými brambory. Škoda barvy tedy.
Ale pátek byl poněkud neklidný, protože jsme přichystali pečené fazolky se sekanou. Na sekanou jsme vyplpali zbytek zelené.
V sobotu sa taktéž děti moc netěšily. To jsme měli kyselé zelí s kačkou. Zbyla nám ale ještě modrá potravinářská barva, tekže to dostalo ty správné grády.
V neděli bylo nejutajovanější jídlo za celý týden. KPZ totiž ve skautčtině známe jako Krabička poslední záchrany. V kulinářském světě je ale opak pravdou a znamená Kuchařova Prča (český překlad je Prdel) Zlomyslná - téměř rozvařené špagety slepené do dvou kopečků jako u rizota s kečupem a uprostřed štopeček mletého masa. Aranžmá pokrmu stálo za všechny prachy.

Dneska stačí pohrozit třeba Kejdákem a je klid. Pokud nováčkové neznají, starší jim milerádi vylíčí ten nejepičtejší popis.

Žádné komentáře:

Okomentovat