V estru je nejžádanější

Už ani nevím, kde jsem o tom četla (beztak na idnes.cz), ale chtěla jsem to ozkúšať. Prý žena, která má před ovulací je u mužů nejpřitažlivější.
Co je na tom pravdy, jsem studovala asi 3 měsíce nazpět (tedy v rozmezí tří pohlavních cyklů). A výsledek? Zajímavý.
Jak probíhal výzkum? Všímala jsem si reakcí na mou osobu od mužských protějšků v různých stadiích pohlavního cyklu.

Ve svém poznámkovníčku jsem si zaznamenávala chování mužů v mé bezprostřední blízkosti. Tedy těch, se kterými jsem strávila více než hodinu. Na začátek bych však chtěla říct, že se tento výzkum točil pouze kolem jediného objektu. Nestudovala jsem reakce mužů v různých fázích pohlavního cyklu jiné ženy (pochopitelně). Takže tento "výzkum" bude zřejmě hodně zkreslený. Vysvětlení je hned několik, dozvíte se je na konci článku.

V průběhu pohlavního cyklu se chtě nechtě ženě mění nálady a vnímání. A tato změna v chování zřejmě vede k různým pochopením signálům nejen pro muže, které vydává.

Období menstruace je pro každou ženu charakteristické, a proto i reakce okolí mohou být rozličné. V mém období se nedělo nic významného až na skutečnost, že jsem byla v tomto období línější než veš a snažila se trávit půlhodiny ve sprše, půl dne v posteli se zajímavými akcemi - hraní her, mailování, spaní, jezení, a pořád dokola. Prostě veget. I komunikace a styk s lidmi byly poněkud snížené. Proto jsem ani neočekávala nějaké okaté projevy náklonosti od mužů. Jejich chování vůči mě nijak nevybočovalo z rutiny. Vysledováno ve všech 3 měsících.

Po skončení menstruace a nástupu zrání dalšího folikulu se můj harmonogram činností navrátil k normálu. Každý je svým způsobem nějak vyšinutý. Takže porpítat moje aktivity je naprosto zbytečné.
V období ovulace (vztáhnu vše na sebe), jsem byla rozlétaná, akční, neúnavná, sršela vtipem, házela očka po chlapech, abnormálně komunikativní (i normálně jsem komunikativní až až), ve velmi dobré náladě (i přesto, že vše nešlo podle plánu), snadno jsem řešila problémy (někdy i postojem mrtvého brouka) a tím pádem jsem měla "méně" starostí.
Toto všechno se promítá do pohledu, jakým nás vidí ostatní. Muži ve vlaku mi oopětovali úsměvy, s některými jsme nahodili drobný pokec, ze kterého obě strany vyšly s úsměvem nebo s hlubším pohledem. S naprosto cizími lidmi. Teď rozeberu jednotlivé měsíce.

První měsíc: Přátelé opačného pohlaví, s některými jsem se teprve seznamovala, jevili známky většího fyzického zájmu než v ostatních obdobích. Příteli mé spolubydlící, který na pár dní u nás přespával se o mě zdály erotické sny. Jeho kamarádovi, se kterým jsem se teprve seznámila, jsem se zalíbila natolik, že mně měl plnou hlavu. Což sám přiznal. Oba se více pohledem zaměřili na typicky ženské části těla. Což ještě nic neznamenalo, vzhledem k tomu, že máme průchozí koupelnu. I řeč se stáčela k intimnějším tématům. Toto všechno přičítám faktu, že jsme po dobu 4 dnů obývali stejný byt. Ne veškerý čas, chodila jsem do práce a do školy.

Druhý měsíc: jsem zapůsobila paralelně a nezávisle na dva o dost starší cizí muže. Na přítele mé kamarádky a na jejiho dlouholetého kamaráda. A to, aniž bych se o cokoli pokoušela. Stačilo, abych u ní jednou přespala v plyšovém pyžamu, které jsem pracovně nazvala "dupačky" (abych zbytečně neprovokovala) a stačilo, abychom se s druhým potkali v "práci". Upozorňuji, že jsem ani s jedním neměla bližší fyzický kontakt, než je společensky únosné.

Třetí měsíc: při dovádění s Kubíčkem na dětském hřišti si mě zase více než je nezvyklé všímal tatínek jednoho malého klučíka. Spíše než svého synka sledoval mně. Proto soudím, že jeho zájem byl více než nezvyklý. V očích měl takový ten hladový pohled lovce. Což nemívali ostatní muži v jiných fázích mého pohlavního cyklu. Při projíždění s kočárkem kolem dvou debatujících sousedů, jsem nejen cítila jejich pálivý pohled na mém zadku, ale taky jsem se očima  přesvědčila. A to je prosím chladný říjen, kdy jsem byla nabalená jak na zimu.

Na závěr musím říct, že tři měsíce v kuse se nedají zpozorovat všechny reakce lidí, se kterými jsem přišla do styku. Přecejen studuji a chodím do práce. Proto jsem vybrala jen ty, které jsem měla nejvíce rozepsané v poznámkovníku. Také bych chtěla dodat, že nejsem žádná extra modelka. Prostě normální baba a často ještě nenalíčená. Možná trochu víc ukecanější, ale myslím, že průměrná. Obdobím před ovulací, o které tu celou dobu šlo, tím myslím konkrétně 7-10 dní před samotnou ovulací. Ovulace u ženy trvá asi 43 hodin, však u každé ženy je to individuální. Různé zdroje udávají různé délky.
Výzkum je určitě zkreslený, poněvadž jsem jej prováděla pouze tři měsíce - srpen, září, říjen a zaměřila jsem se pouze na svou osobu. Výzkum může být také zkreslený i mou změnou chování a vnímání okolí v různých fázích menstruačního cyklu. Ale informace v něm jsou pravdivě popsány.

Techn. pozn.: Název článku je pouze orientační, poněvadžlidé (a velké opice) mají menstruační cyklus, kdežto ostatní zvířata estrální cyklus.

A teď se ptám čtenářů i čtenářek. Jaký názor máte Vy? Všimli jste si někdy něčeho takového? Zaměřili jste se občas na danou situaci?

Příští terénní článek ponese pracovní název Muži a ženy

2 komentáře:

  1. U mně si všímám jenom toho, že já jsem celý měsíc naprosto v pohodě, akorát mé okolí je vždy na týden zamořeno naprostými kretény a tupci, kteří nemůžou ani dýchat, aniž by mě nevytočili :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já nevím, tomuhle moc nevěřím. Myslím, že by po tobě chlapi pokukovali i během menstruace, jen bys je musela více pozorovat ;-) Možná se pletu.
    bývalá DG

    OdpovědětVymazat