Zkouška z biologie a genetiky

Vysokoškolské studium je zavalené tolika cizími slovy, proto mám často pocit, že nestuduji v češtině nýbrž v nějaké humungulounivesmírštině. A tak bez transkripce z této humungulounivesmírčtiny do češtiny pomocí slovníku cizích slov si neumím ani představit.
Během studia se neučíte jen vysokoškolskému vědění, ale hlavně zjišťujete, že některé základní věci sú fundamentální, že rozšíření čehokoli je amplifikace, a podobné blbosti.



Pak se není čemu divit, když se takový student chudák ještě snaží vydělat si na živobytí, amplifikovat své finanční garance a přitom se bojí restrikce těch jeho nabývajících finančních garancí, poněvadž kvůli enervaci a inanici trpí hypersomnií a hlásí se u šéfa posteriorním adventem.
Pak si chce uvařit něco na zub, aby jej nestihla předčasná apoptóza z karence esenciálních vitaminů a minerálních látek, stojí v obchodě, čumí po salátu a v hlavě sa mu honí Brassica pekinensis. Následně sa diví, že daný artikl nemože najít.

Bohužel tato degenerace je diametrální při těch relevantních situacích. A to zrovna na zkoušce.
Tu si tak sedím před paní docentkou (čerstvou)....
"Homeoboxové geny se dělí na dvě fundamentální linie - na AntP a prd geny."
"Ale no tak, jaképak prdy? Snad Pé-er-dé geny."

A pak se obyčejný smrtelníci diví, že ti vysokoškolští inženýři, doktoři, magistři a jiná nafoukaná havěť, se tváří jak z jiné planety a pro komunikaci s ostatními obyčejnými smrtelníky sú nepoužitelní.
Milí budoucí veterinární medikové připravte si hodně měkký podsedák, litry energeťáku nebo kafe, popřípadě jiné stimulační drogy, vytaste slovník cizích slov, zalarmujte anglický google, rozlučte se se svými blízkými příbuznými a přáteli, odizolujte od společnosti a pak se teprve začněte učit. A nezapomeňte, že každý správný veterinář musí aspoň jednú opakovat ročník.

1 komentář:

  1. Kýto, to je jak psal Dart tady: http://www.weredragon.eu/2011/07/uvaha-o-omezenosti-vedeckeho-mysleni/ :-)

    OdpovědětVymazat