Díky blogerům

Na pár let jsem sa uložila k ledu na zotavenú. Přestala jsem se o dění na blog.cz zajímat od doby, kdy jsem z něj přesídlila na blogger.com. Prásknutím dveřmi AK mi spada velká koule z kotníků a já se pak cítila jako v tej reklamě na Airwaves. Věřím, že i Kriza sa cítila stejně. Ale po letech mi to pořád nedalo a zvědavost byla nakonec moje silnější charakterová vlastnost než uraženost. A hle! V dáli svítá!

Po tej době přiznávám, že jsem za ty nitky mohla tahat trochu jemněji, v jiném pořadí a v jiných rytmech, nicméně za svým tvrzením ve všech komentářích, článcích a v Temných rytířích si stojím jako srostlá skála. I když většina z vás si o mně myslí, jaká su arogantní piča, egoistická mrcha a královna hajzlů, carevna (j)elit a je vám srdečně jedno, jakou z vás mám radost. Musím to prostě napsat.

Mám z vás radost.


Konečně jste pochopili, proč AK existuje. Že existuje kvůli vám.
Konečně jste pochopili, proč jste v AK. Protože si to svou prací na blogu a na vašich článcích zasloužíte.
Konečně jste pochopili, jaký by měl AK být. Měl by být takový,  aby jste na něj mohli být hrdí a pyšně se hlásit k těm, kteří v něm jsou a jsou fakt dobří, protože se k nim ostatní rádi vracejí.
Konečně jste přišli na to, že Standa je vůl. (A Krize to nikdo nevěřil.)
Konečně víte, koho chcete v AK. Chcete toho, kdo vám svým blogem něco dá a komu zase můžete dát vy.
Konečně jste přišli na to, že jeden článek nedělá blog. Že blog dělá blogger. (Jo, rýpnu si, dala jsem tam dvě G).


Kybyste ještě pochopili to, že jsme to s Krizú myslely dobře. Že jsme sa za vás rvaly svými tesáky, že jsme za vámi stály. Že jsme vás bránily ohněm i ledem. Kdybyste pochopili, že jsme s Krizú byly také naivní blbky, že společně uděláme z AK atraktivní pohodové místo špičky blogerů, kteří mohou být vzory pro ostatní a vést je k lepšímu blogování, tak nás fakt rozbrečíte jak želvy.

Jasnačka, nejsu taká naivka, aby jste mě schválně ze cti rozbrečeli, ale i tak. Dík, děcka. Su na vás hrdá, i když su ta arogantní piča, egoistická mrcha a královna hajzlů, carevna (j)elit a jsem vám naprosto u prdele. Ale to úsilí do vás vložené, sa projevilo. Teď už vím, jak sa cítí učielé na základních školách, když za nimi příjdů jejich žáčci.

Nicméně. Proč existuje stále sorta lidí, a není jich podle všeho málo, která se rozhořčuje nad zkopírovanými články, nad jednou zkopírovanou fotkou, ke které autor nemá co říct, proč spousta blogerů řídí "mými" pracně formulovanými (a ano, mnohdy nepřehlednými) pravidly (tak, aby si nikdo nemohl "namočit čuráka do brambor", díky Cirrat, óm) pravidly. Proč se ti blogeři těmi pravidly řídí doteď a rozčilují se doteď, že to někomu příjde divné a že se jimi někdo neřídí? To su tak dobrý manipulátor? To mi moc nadržujete.
Ještě pořád narážím na blogery, kteří převalují moje slova na svém blogu, i když už jsme dávno mrtvý bloger a blogersky vlastně neexistuji? Docela mi vyrazilo dech, že moje blogové jméno sa pořád vyskytuje v blogerském světě. Tady si člověk nemože ani trošku chcípnout. :-) Dobrá, budu si opět rýpat na svém hnojišti, začalo ňa to docela aj bavit.

Pro svú potřebu si sem vložím články, které ňa zaujaly, které ňa pobavily, a kdo ňa zvlášť zaujal, má u sebe aj komentář.
"Klub bez pravidel je jako pivo bez pěny." Ó, Tlusťjoušek, to byl vždycky můj milášek... (Já vím, zní to úchylně, ale já teho blogera mám prostě upřímně ráda, to je pro mě vzor. Toje BLOGER se všemi písmeny.)

Odkazy budu připsávat a připsávat...



Ale abych vás jen nechválila, bylo by to kontraproduktivní, a hlavně by sa neozvaly potrefené husy, které tak hezky kejhajú, ještě pořád sa najdú také hovadiny jako:

1. MR. Markii "V podmínkách Ak je, že všechno musí být vaše. Fotky, co dáváte do článků, obrázky, videa apod...
A co jako? Co na tom je doprčic tak těžkého? Snad je to váš blog, vaše obrázky, vaše videa, vaše práce, vaše úsilí. Co je špatného na tom, že si svůj blog tvořím sama? Můj blog je můj. Tož co je za problém? Problém asi bude v tom, že nemám na to, abych třeba nafotila dobrú fotku, abych třeba dokázala říct svůj názor, abych třeba vytvořila něco svého, že?

2. zRzQa "Když se to tak vezme, nemůžete si přidat třeba 20x článků za den
A to je  zase vycucané odkud? V pravidlech přece není, kolik článků denně můžete zveřejnit. Když někdo napíše 20 fakt dobrých článku za jeden den, tak je to úctyhodné a stane sa blogerem dne. Ne každý totiž umí za jeden den vyplodit jeden parádní článek, natož dvacet. Ovšem, když někdo zasere titulku hovadinama, tož sa nedivím, že ostatní, co si dali větší prácu, sú nasratí.

3. Thom "Jakmile někdo použije vygooglenou fotografii nebo vloží videoklip z Youtube, už povstávají zatvrzelí ochránci autorských práv a volají po ukřižování a vyloučení z klubu."
Další cint. Za vygooglenou fotku nebo videoklip jsem NIKDY nevyhazovala. Jo, ono možná třeba byl taky problém v tom, že dotyčný tu fotku či videjko považoval za své. Ono možná byl problém v tom, že lama, která ani neví proč sa jí video líbí a neumí ani napsat svoje pocity nebo názor na onu věc, kterou si od někoho vypůjčil, si nedala ani práci s tím, aby aspoň ze slušnosti uvedla, který umělec je autorem. To že neumím fotit ještě neznamená, že nemůžu být členem AK. Protože třeba umím dobře psát. Ale když už safra fotím jako idiot a půjčím si fotku od někoho, o kom si myslím, že umí dostatečně dobře fotit na to, aby to dílko viselo na mém blogu, tak je aspoň základní společenskoetická slušnost se o tom aspoň jednou větičkou zmínit, ne? A pokud to někdo nechápal, podle mě nepatřil do AK. Ano, já byla též taká ťuňťa, co kopírovala kde co, ale nehlásila jsem sa do AK. Až potom, co jsem si uvědomila, že taky mám co nabídnout, jsem sa do něj přihlásila.

4. kappa "Prvýkrát sa v klube objavila retrospektíva a kontrolovanie archívu, tiež krátkych článkov, a to bez predchádzajúceho upozornenia,"


Ale hovno. KAŽDÝ bloger dostal vědět všemi možnými i nemožnými prostředky. Prostřednictvím komentáře, emailu, zprávy autorovi, ICQ, Skype. Každý dostal šanci cokoli k tomu říct a obhájit si to svoje. Musela jsem mhouřit oči proti srsti, ale když si bloger za svým stál, byl to podstatný argument, který jsem musela vzít a také akceptovat. Tohle tvrdí akorát ten, koho sa to netýkalo a kdo nebyl aktérem, tuidíž věděl hovňajs. Akorát ten, kdo si na mě blbě otevřel hubu, to měl u mě horší. Holt též su enem člověk a ne robot. Jenže holt ne každý měl ty koule si to se mnou vyříkat (vypsat) a nechat mě pochopit, přehodnotit a domluvit se. A ti, co to udělali, byli nakonec docela rádi. Akorát ten, kdo to neudělal blbě remcal, no. To už tak bývá. A jestliže si někdo za svým blogem nestojí, co teda dělá v autorském klubu? Proč nejde do jiného klubu?

"Kitt sa v jednej diskusii vyjadrila, že by to bolo náročné, ak by každý blog prehliada od dňa jeho prijatia (odkaz odo mňa nechcite, úplne mi stačilo, že som si prešla celý archív článkov klubu AK, diskusie sú nad moje sily), nemyslím, že by to bolo nemožné."
Jo, tak kappa si myslí, že není nemožné, abych sa dívala na každý blog od dne jeho přijetí, ale pro ni nemožné bylo jen najít odkaz, kde jsem to tvrdila a bylo pro ni náročné už jen to, že si musela najít dotyčné články v archivu. Bravo holka. To ses teda překonala.

"A na záver - ak by bol problém, som ochotná z času na čas (Z ČASU NA ČAS, zdôrazňujem) pomôcť Kitt s očistcom, je mi jasné, že na jedného človeka je to dosť. A tiež by sme mali byť všetci ochotní diskutovať. Diskutovať ďalej a tolerovať názory iných. Pretože tolerancia je inteligencia."
Musím uznat, že toto bylo milé gesto. A potěšilo.Tohle je ale hodně starý text, třeba kappa dozrála s věkem, abychom jí nekřivdili.

5. Vendikm "Uvažuji o tom, že bych se tam taky přihlásila, ale jako říkáš, je to omezování o tom co si kdo myslí, já třeba nechápu, proč by se nemohly dávat obrázky z odkazem atd."
Bóže, zas nějaká hysterka, co nedávala ve škole pozor, když sa učilo číst. To, že po někom chci, aby psal za sebe, aby tvořil, aby se propagoval, aby napsal svůj názor, sám něco vytvořil, blogoval tak, jak umí, to je omezování? Vždyť to je ta největší svoboda, co může být! Proč by sa nemohly dávat obrázky s odkazem? Ale vždyť to je to, co jsem po vás chtěla! Proboha, tady sa snad někdo dočista zbláznil...


I hlody sem budu připisovat, ony sa někde ještě perly najdú... Dávám dolů volnú diskuzu, čiňte sa, ať mám co číst.

2 komentáře:

  1. Odpověď na tvůj koment:
    Většinu těch "sublminích" slov jsem ve slovníku nehledal. Vzhledem k tomu, že mi není 14, ale už něco přes 20, tak mám logicky už poměrně slušnou slovní zásobu

    OdpovědětVymazat