Tak na co čekáš, ty pičo!

Jistě víme, jak všici nadávajú na všechny za volantem. Nadávajú ti, které předjede nějaký debil, nadává i ten debil, který blbě předjíždí a nikdo z těch sráčů mu neuhne. Nadává ta kráva blonďatá, kterou předjel ten čurák v bavoráku, páč si zrovna musela spravit make-up na kruháči, nadává ten čurák z bavoráku, co ta kráva blonďatá zase zkúšá. Nadává stařík, jindy pan profesor univerzity XXX, teď sprosťák první třídy, páč ho nějaký kokot v superbu málem vytlačil ze silnice...


Tu jsme tak jeli, v tej době ještě s přítelem maminky Verunky, s Kubíčkem v autě. Kubajz čučel z vyvýšeného místa z autosedačky, očička kulatá jak bonbonky a komentoval, co viděl. A taky co slyšel.

Samozřejmě, nejčastější chyby v autoškolských testech a v praxi vůbec sú křižovatky. Na jedné také pěkné křižovatce jsme stáli s naším bourákem. Kubíček dokonce ve svých dvou a půl letech uměl to auto pojmenovat nejen podle barvy, ale i podle značky a počtu válců. Já zůstala zatím enem u barvy a u toho, že jsme měli fakt velký bourák. Kubíček komentoval značky kolem, já zírala, to neuměli i někteří při testech v autoškole, a když naskočila zelená, říká Peťovi:
"Stlejdo, jeď, je tam ta zelená barvička. Musíš jet na zelenou."

Petr byl zahloubaný sám do sebe a do auta před námi. Zelená sice stále svítila jakou dobu, ale řidička (nebudu komentovat barvu vlasů, ale shodou okolností a náhod to byla blondýna) pořád stála. Snad sa neuměla rozjet, či co. Setiny sekundy ubíhaly, Petr sa neudržel, nedbaje na všudypřítomného a vždy ostražitého Kubíčka, si dost hlasitě a agresivně ulevil:
"Tak na co čekáš, ty pičo? No tak jeď, kurva!"


V autě ticho jak v hrobě. Marně jsem doufala, že to Kubík neslyšel. Ale on slyšel a velice dobře. Když jsme si druhý den hráli s mašinkama a Kubík stál před závorou z pastelek, mu došla trpělivost a volá k červené pastelce:

"Tož, na čo čekáš ty pičo!"

Pak se otočí ke mně, nevšímaje si mé zkoprnělé levé ruky, která drží tu pastelku, pardon závoru, a dospěláckým hlasem povídá:

"To je krrráva. Nemožu plojet, dopedeue."

Jindy, a to už přesně nevím který den to bylo, jsme s Jakubem dováděli, skákali po posteli (samozřejmě na maminčině, že), pinkali si s nafukovacím balónkem (taký žlutý firemní) až řádně zasyčel a ráčel sa vyfúknuť.
Teta nadechla do plic co nejvíce vzduchu, fókla do balónku a prááásk! Balónek praskl až sa rozpadl. Myslela jsem, že Kubík bude plakat, že jsem zničila balónek nebo že se lekl, ale on ne. Zachoval se světácky, prostě jen dodal:
"A plasknul ten balónek." Vzal bublifuk a jal sa dělat balónky vlastní, když špulil pusu do očka, všiml si mě. "Teto co to máš?"
"Co, co mám?"
"Tož na puse."
"To jak prasknul ten balonek, tak mám z něj červenú hubu, no." A oba jsme sa temu z plna hrdla zasmáli.

Večer přišla maminka domů z práce, Kubík opět spustil hysterický tyjátr, pak sa uklidnil a povídá:
"Teta Matina praskla balónek."
"Fakt? To nevadí, koupíme nový."
"A pak měla tu červenú hubu!"

A co z teho plyne na závěr? I když místo slova piča, používáte kytička, i když neustále káráte své (nebo vypůjčené dítě) za sprostá slovíčka, i když si ulevujete jen v práci, někdy sa neudržíte a děti slyší vždy všecko a všude. Úplně nejraději si pamatují slova s písmenkem R. Na druhú stranu to má i pozitivíní dopad - odnaučí sa šišlat a správně vyslovují R.

4 komentáře:

  1. Scénář 2: ...došla trpělivost a volá k červené pastelce: "Tož, na čo čekáš ty pičo!" a rodinný příslušník (představme si hypoteticky Pepíčka - pardon, Kubička - o pár roků staršího, ať to nevypadá násilnicky) mu vybombí jednu po čuni. Pak diskutujme o vlivu rodičů na děti.

    OdpovědětVymazat
  2. Tož kdo kemu dá po tej čuni? Malý kubíček pastelce? Velký Kubíček malému Kubíčkovi? Velký Kubíček pastelce? Malý Kubíček rodičovi? Velký Kubíček rodičovi?

    OdpovědětVymazat
  3. Děcka většinou slyší (a pamatujou si) jenom to co chtějí. A někdy je to nepustí ani v dospělosti :-) Osobně za volantem nadávám taky fest. Člověk tím setřese nervozitu a vztek, a tak nějak se uvolní.

    Tohle nepatří k článku, ale nenašel jsem vhodný místo kam bych to napsal. Předně díky za Tvé komentáře, potěšily. Ale má hlava skopová si neaktualizovala profil na Bloggerovi a tak tam visel odkaz na skoro neužívaný blog. Se psaním jsem pořád na lafiho.blog.cz ale už mě to tam pěkně štve. Nutí mě to přemýšlet pořád víc o vlastní doméně, tak uvidíme. Měj se fajn :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty píčo já jsem velký čurák, že jsem šlápnul do toho hovna, vše zde stojí za hovno, musí se s tím něco udělat? Na to se vyser, práce je spojená s problémy, rozděluj a kraluj, čím méně toho budeš dělat, tím méně toho i zkurvíš, jsou zde přeci ubožáci, co ti lezou do prdele, ať oni s těmi hovnami zde něco udělají. Takže přikazuji všem ubožákům co mi zde lezou do prdele, aby s těmi sračkami zde něco udělali, jinak se naseru a udělám z vás jenom ubohé sračky. Takto započalo stvoření všeho co zde existuje a jelikož vše stvořili ubožáci, co lezli do prdele svému pánu, aby je měl rád, tak to tady stojí za veliký hovno, a co s tím lze udělat? Jediná možnost je, se na všechno zde vysrat, a ono vše nějak dopadne, není kam spěchat, stejnak to všude stojí za hovno, protože všude jsou jenom ubožáci, co lezou svým pánům do prdele, aby se zde měli dobře. Pravda o stvoření stojí za hovno, a tak mají ubožáci radši Bibli, kde jsou jenom samé svaté ubohé lži o tom, jak zde probíhalo stvoření a kdo je to náš Stvořitel. Na počátku všeho je vždy veliký čurák a veliká píča, nemůže tomu být jinak, je jenom na vás, jestli se smíříte s tím, že jste jenom ubozí čuráci a píči, co zde na všechno serou, a chtějí po druhých, aby ty sračky uklidili.

    OdpovědětVymazat